zgârie’nor, zgâriat şi el

exist brusc, respir şi mă aflu faţă în faţă cu el, un bloc de ‘gri’. ştiu ce fac, ce nu fac, cine sînt sau nu, chestii de importanţă minimă. privesc şi tac, sunetele au o manifestare oarecum fizică doar în interiorul meu, exteriorul e mut. privesc clădirea, nu ca oricare altul, o privesc din perspectiva unui suflet alb-negru, abstract şi cu senzaţia de pustiu, pe care mi-o induc artificial, pentru secunde.

privesc şi încerc să înţeleg cum să înţelegi o piatră. pot. încerc să încadrez volumul acesteia în propriul volum, în propria persoană.

stînd pe loc şi urmărind nemişcarea clădirii, inspir metalul şi piatra. asimilez aceste mirosuri, iar gândurile mi se consumă şi simt singurătatea. mă simt singur. am realizat propria’mi singurătate. zgârie’norul nu e nimic altceva decât un bloc de singurătate, un bloc în neştiinţa acestui fapt, în neştiinţa a tot. ca entitate şi idee, acesta emite în unde alb-negru o singurătate tăcută, stresantă şi concentrată.

un bloc de singurătate. două blocuri. îmi imaginez, undeva, mişcarea acestor concentraţii de singurătate precum mişcarea oamenilor. la nivelul unui alt sistem de referinţă, ce conţine varietăţi de piatră şi metal şi zero masă organică, spirituală sau gânduri în orice formă de manifestare. o mişcare zgomotoasă la auz şi tristă la vedere. o mişcare inutilă pînă la momentul de coliziune. o mişcare apocaliptică în dimensiuni mici, cu micro-distrugeri, micro-minciuni şi micro-dezamăgiri.

de s-ar mişca o lume întreagă doar pentru mine, nu ar schimba nimic în senzaţia de singurătate. iar zgârie’norul va rămâne nemişcat şi tăcut pînă la o eventuală coliziune, pînă la un sfârşit doar fizic, nu şi un sfârşit integru. nu va avea loc nici un sfârşit integru şi de calitate, pentru că nu a existat un început. a existat, a existat în aer, în idee.

doar o coincidenţă în timp şi spaţiu.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s