etajul 12

m’am trezit azi liniştit, fără vis şi fără deşteptător. straniu, trist şi singuratic în lipsa visului. acum nici nu mai ştiu dacă o doream dispărută pe fata cu lalele din mintea’mi sau nu. cînd venea cu lalele o vroiam departe, iar acum simt că am fost lipsit de ceva important, de ceva esenţial, care nu a fost preţuit la justa valoare, cliche. are să mai vină? sper să mai vină. nu am nici măcar o poză cu ea, în vis.

m’am trezit la etajul 12 şi îmi caut ochelarii de geek. e primul obiect material pe care’l caut în fiecare dimineaţă. e ora 8:00 şi un ceai. azi îmi fac două pentru că reuşesc. pentru că astăzi nu întîrzii. şi ca orice vis, acest ne’vis, sper să dispară inconştient odată cu ceaiul, cu tricoul, cu oglinda, cu căştile. lipsa visului, lipsa lalelelor generează spaţiu ocupat şi preocupat în rîndul gândurilor mele de rutină de dimineaţă, şi tranzit spre amiază, şi spre locul de muncă.

da, din păcate sau nu, mă gândesc la ea, mai bine zis la lipsa ei. pînă la lucru nu trebuie să iau nici un transport, deoarece e aproape, deoarece o plimbare îmi face bine, în deosebi azi. azi simt nevoia de o plimbare. dacă îţi poţi imagina cum arată o plimbare în alb’negru. casc, văd oameni, şi iar aş dori să văd străzile distorsionate.

mă simt o parte a oraşului cînd merg pe jos, cîn privesc în jos la imaginea ghetelor. întreg oraşul e un ghetto’u gri. şi simt oraşul diferit, îl miros şi văd diferit, în dependenţă de dispoziţie. azi îl percep gri. o fotografie gri cu fata cu lalele. fata e în acelaşi timp şi cauză şi efect. şi fata poate fi oriunde în lumea reală, dar nu o pot vedea pentru că nu are lalelele. acele lalele nu există în afara visului meu, iar astăzi nu au existat nici chiar acolo.

astfel azi ajung la muncă. opresc muzica şi scot căştile. oamenii de la redacţie sunt cam agitaţi. mă agit şi eu. nu vreau să fiu dat afară. ne agităm ca să nu adormim.

9:01, etajul 11, New York

2 comentarii

  1. tanciu spune:

    „ne agităm ca să nu adormim.”- drept în ţintă.
    mă bucur că cărările internet-ului m-am adus pe la tine, cred că o să te citesc. 🙂

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s