ceai anarhist

Pe toţi ne doare, dar tot mai mult producem tăcere şi mai puţin răsturnăm foile, atmosfera cu gânduri. Gânduri în formă de sunete, şi nu neapărat cuvinte, putem exprima o entitate prin tot, prin alte entităţi, prin entitatea proprie.
Toţi suntem trişti, dar evoluăm şi dezvoltăm aptitudinea de a ascunde cât mai bine, de a masca ceea ce de fapt nu am fi dorit să existe. Inexistenţa ar fi fericire, e doar punctul meu de vedere în punctul ce uneşte timpul dat cu spaţiul ce nu poate amăgi.
Inexistenţa este fericirea pură, turnată ca un balsam pe o inimă imaginară, pe un gând născut din impulsuri. Ar fi la fel ca într-o grădină largă, liniştită şi cu un miros de tot, miros de dor, miros de pace. O grădină însă fără flori şi fără nimic altceva, decât o imperceptibilă prezenţă a unui suflet vag. O prezenţă a ceva şi o prezenţă a nimicului.
E spiritul fericit pentru că el nu există, pentru că nu există o conştiinţă destul de conştientă. Nu există cunoaştere şi definire.
Şi eşti mai fericit, eşti fericit când nu cunoşti; şi aceasta pare a fi un lux.
Precum ceaiul anarhist pe care ai fi vrut să-l bei fără ca el să te privească impunător, cu o putere imensă, o privire de dincolo de imaginaţii şi dincolo de numeroase lumi pline de ceai. Ceaiul anarhist te va urmări de pe masă şi îţi va intimida gândurile, îţi va speria cărţile şi nu’ţi va da voie să guşti.
Totul până la urmă se reduce la o cană de ceai. Şi ceaiul îţi va da voie doar să-l admiri, doar să-l priveşti.

El va fi mereu mult prea fierbinte pentru tine, însă numai bun pentru toţi ceilalţi.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s