nasul lui strâmb


A adormit brusc şi fără conştiinţa prezentului. S-a trezit domol şi lumea nu a reuşit să se focuseze. Şi-a văzut iar masa de lucru plină cu hârtii, desene şi articole. Pe loc i s-a tăiat cheful şi a vrut înapoi în vis. A vrut un somn inconştient şi fără visuri, tot mai bine decât învălmăşeala şi aglomeraţia din lumea reală. Nu doar oamenii îl deranjau, îl deranjau mai mult gândurile şi emoţiile oamenilor din jur. Parcă le simţea, dar nu le putea reda auditiv: La început era dependent de aceste imagini diferite şi de lumile pe care le construiai în imaginaţia sa. Nu era o prostie sau o joacă, deoarece simţea şi vedea fiecare încruntare a vre-unui trecător şi i se părea amuzant până în momentul când a realizat că scapă de sub picioare propria lume. Acum este nevoit să fugă din lumea reală, escaladând o lumea imaginară, care la fel nu era a lui, şi care ar fi preferat la fel să’i fugă de sub picioare. Poate astfel găsea o a treia lume, o lume unde ar putea fi fericit. Poate o lume unde ar fi fericit necondiţionat, şi iarăşi, inconştient. Îşi dă seama câtă bucurie ar însemna neîmplinirea sau ne’integritatea conştiinţei sau a cunoaşterei celor mai banale lucruri sau concepte.
Concepte despre concepte. Un lanţ infinit de noţiuni, definiţii şi re’definiţii. Nimic altceva înafară de completare şi cunoaştere, când de fapt doreşte ne’cunoaşterea.
Vrea vidul să fie totul şi invers.
Şi îi era nasul strâmb de parcă l-ar fi pălit cineva, însă nu ţine minte pe cineva în particular. O figură vagă în oglindă şi figura aia avea de asemenea nasul strâmb. Mai strâmb îi era sufletul decât nasul, iar asta ar fi putut să fie motivul iniţial al epopeei, de care, apropo, nu-i mai era într-atât de înflăcărat interesul. Acum nu mai ştie dacă îl deranjează nasul strâmb sau „aerul” din suflet.
De-ar curge sânge prin suflet şi-ar putea da hemoragie internă pentru a crea ceva, ca apoi să distrugă. Dorea un vid, dorea nasul drept şi un suflet nou, cât mai strâmb posibil.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s